مدت ها بود که رندرهای آیفون ۸ را با ظاهری متفاوت و با صفحه نمایشی بدون حاشیه و الهام گرفته از گوشی های جدید سامسونگ و ال جی به بیرون درز می کرد و مدتی بعد مشخص شد که اپل قصد حذف سری اس از گوشی هایش را دارد و رندرهایی که با نام آیفون ۷ اس و آیفون ۷ اس پلاس منتشر شده بود متعلق به آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس است و رندرهایی که با نام آیفون ۸ منتشر می شد متعلق به آیفون X است.
همین اتفاق در رویداد ۱۲ سپتامبر اپل افتاد و اپل از آیفون های جدید رونمایی کرد اما در اقدامی عجیب نام آیفون X را با معادل سازی اعداد رومی آیفون ۱۰ خواند. این اقدام عجیب اپل بیشتر یادآور حرکت مایکروسافت در مورد ویندوز ۱۰ است. چون مایکروسافت هم برای جذب بیشتر کاربران به ویندوز ۱۰ و بیشتر جلوه دادن تغییرات بزرگ این سیستم عامل، ویندوز ۹ را حذف و آن را ویندوز ۱۰ خواند. شاید اپل هم قصد همین حرکت را داشته چرا که آیفون X تفاوت های ظاهری زیادی با آیفون های قبلی دارد و جهش بزرگی برای اپل به حساب می آید. در ادامه با پیانتک همراه باشید تا به بررسی کوتاه آیفون X یا آیفون ۱۰ در نگاه اول بپردازیم.
صفحه نمایش جدید و بدون حاشیه

بزرگترین تغییر اپل در آیفون X صفحه نمایش این گوشی است. اپل برای اولین بار از پنل صفحه نمایش های OLED در گوشی هایش استفاده کرده و نام آن را در آیفون X صفحه نمایش سوپر رتینا اچ دی (Super Retina HD display) گذاشته است که با اندازه ۵٫۸ اینچی رزولوشن 2436×1125 و با تراکم پیکسلی ۴۵۸ پیکسل بر اینچ فراهم آورده و همچنین از HDR نیز بهره می برد. البته به لحاظ اندازه تفاوتی با آیفون ۸ ندارد و تنها به خاطر حذف حاشیه های کناری اندازه بیشتری را در اختیار کاربر قرار می دهد.
خداحافظ Touch ID، سلام Face ID

شایعات زیادی مبنی بر یکی کردن حسگر اثر انگشت با صفحه نمایش در آیفون X و یا استفاده از حسگر اثر انگشت در پشت آن به بیرون درز می کرد که مورد اول ناموفق بود و پرتوتایپ های مورد دوم هم که به بیرون درز میکرد استقبال چندانی نمی شد. اما سرانجام اپل تصمیم گرفت حسگر اثر انگشت خود که با نام Touch ID شناخته می شد را حذف کند و تنها به حسگر سه بعدی تشخیص چهره جدید خود که نام آن را Face ID گذاشته اکتفا کند. Face ID در واقع یک نسخه پیشرفته تر از اسکنر عنبیه چشم است که اصلی ترین نکته مثبت آیفون X به حساب می آید. چراکه اسکنر عنبیه به مرور زمان به عنبیه چشم آسیب می رساند اما سیستمی که اپل در آیفون جدید استفاده کرده استفاده از یک پروژکتور نقطه در کنار یک اسکنر مادون قرمز است. سیستم کاری آن به این ترتیب است که پروژکتور صورت شما را درمحورهای سه بعدی مختصات نقطه گذاری می کند و سپس عملیات دریافت و ارسال مختصات این نقاط به چیپست A11 Bionic برای تجزیه و تحلیل این نقاط توسط اسکنر مادون قرمز به کار رفته انجام می شود.
از نکات جالب دیگر این سیستم هم می توان به قابلیت Animoji اشاره کرد که به شما این امکان را می دهد تا ایموجی های دلخواه خود را با آن بسازید.
دوربین دوگانه قوی تر با OIS دوگانه
زمانی که سامسونگ گلکسی نوت 8 را معرفی کرد یک قابلیت کلیدی در دوربین آن را OIS دوگانه اعلام کرد که آیفون 7 پلاس دارای آن نبود و در حال حاضر آیفون 8 پلاس هم که قبلا به بررسی آن در نگاه اول پرداخته ایم ندارد اما اپل برای اینکه از سامسونگ عقب نمانده باشد، این قابلیت را در دوربین دوگانه آیفون X قرار داده است. به واسطه این قابلیت شما در هنگام فیلمبرداری با دوربین های دوگانه در حالت لرزش کیفیت بهتری را مشاهده خواهید کرد که ایفون 7 پلاس و آیفون 8 پلاس آن را ندارند. علاوه بر OIS دوگانه تفاوت های دگیر دوربین آیفون 7 پلاس و آیفون 8 پلاس با آیفون X در عمودی بودن دوربین آیفون X دریچه دیافراگم دوربین است. آیفون X در مقایسه با آیفون 7 پلاس و آیفون 8 پلاس که دریچه دیافراگم تنگ تر f/2.8 دارند دریچه دیافراگم گشادتر f/2.4 دارد که به جذب نور بیشتر و ثبت تصویر بهتر و گسترده تر کمک می کند.
دوربین جلوی آیفون X یک سنسور 12 مگاپیکسلی است که عکسبرداری HDR از قابلیت های برجسته آن است. دیگر مشخصات دوربین جلوی آیفون X با دوربین جلوی آیفون 7 پلاس و آیفون 8 پلاس یکی است اما سه قابلیت Portrait mode، انیموجی (Animoji) و (Portrait Lighting (beta را نیز اضافه تر دارد.
به فیلمبرداری دوربین آیفون X هم مثل آیفون 8 پلاس فیلمبرداری با سرعت 24 و 60 فریم برثانیه با کیفیت 4K و با سرعت 240 فریم برثانیه با کیفیت 1080p اضافه شده است.
آیفون ها هم بالاخره رنگ شارژ سریع و شارژ وایرلس به خود دیدند
فناوری شارژ سریع چندسالی است که در گوشی های سامسونگ و دیگر کمپانی ها استفاده می شود و یکی از فناوری های بسیار عالی و کاربردی مخصوصا برای کاربران حرفه ای است. چرا که می تواند در مدتی کوتاه درصد قابل توجهی باتری در اختیارتان بگذارد و نیاز نیست حتما زمان زیادی را بگذارید تا بتوانید شارژ مطلوب گوشیتان را داشته باشید. اما اپل در تمام این سال ها از این فناوری در گوشی هایش استفاده نمی کرد و همیشه مورد انتقاد اهالی تکنولوژی بود تا اینکه بالاخره اپل هم امسال تصمیم به استفاده از این فناوری گرفته و آیفون 8، آیفون 8 پلاس و آیفون X اولین آیفون های اپل هستند که به فناوری شارژ سریع مجهز شده اند. البته باید گفت اپل این کار را به لطف USB Type-C انجام داده و شما برای شارژ سریع گوشیتان باید یک مبدل لایتنینگ به USB Type-C تهیه کنید تا بتوانید از این فناوری بهره مند شوید.
شارژ وایرلس هم مثل شارژ سریع چندسالی است که در خیلی گوشی ها استفاده می شود و اپل به خاطر این فناوری هم همیشه مورد انتقاد بوده و بالاخره سه آیفون جدید اولین آیفون هایی هم هستند که به شارژ وایرلس مجهز شده اند و کاربران می توانند با تهیه داک مخصوص آن از شارژ وایرلس هم استفاده کنند.
چیپست A11 Bionic انتخاب اپل برای آیفون X
اپل همانند آیفون 8 و آیفون 8 پلاس برای آیفون X هم چیپست A11 Bionic را در نظر گرفته که قوی ترین چیپست به کار گرفته شده در آیفون ها تاکنون است. این چیپست با فناوری 10 نانومتری ساخته شده و به یک پردازنده 6 هسته ای 64 بیتی مجهز است و اپل در آن از پردازنده گرافیکی نامعلوم ساخت خود استفاده کرده که پردازش گرافیک را نسبت به آیفون های پیشین بهبود بخشیده و همچنین ریز پردازنده Apple M11 وظیفه پردازش اعمال حرکتی را بر عهده دارد.
باتری با ظرفیت و شارژدهی کمتر نسبت به آیفون 7 پلاس
معمولا تمام کمپانی ها در محصولات جدیدشان اقدام به افزایش میزان ظرفیت باتری برای افزایش شارژدهی گوشی هایشان و ترغیب کاربران برای خرید گوشی جدید می کنند اما اپل همیشه نشان داده مثل کمپانی های دیگر رفتار نمی کند. اپل در باتری آیفون X از یک باتری 2716 میلی آمپری لیتیوم-یونی استفاده کرده که نسبت به آیفون 7 پلاس حدود 200 میلی آمپر ظرفیت کمتری دارد و طبق اعلام خود کمپانی هم نسبت به آیفون 7 پلاس در حالت استفاده از اینترنت و پخش مداوم ویدیو یک ساعت شارژدهی کمتری دارد.
بر اساس گفته اپل پیش سفارش آیفون X از 27 اکتبر آغاز می شود و با توجه به حذف شدن کانفیگ 128 گیگابایتی از آیفون های جدید، آیفون X در دو کانفیگ 64 و 256 گیگابایتی با قیمت های به ترتیب 999 و 1149 دلار به فروش خواهد رسید.