مایکروسافت سرفیس استودیو دستگاه خیره کننده ای که رویاهای اخیر طراحان All-in-one را به واقعیت مبدل کرد. این دستگاه خارق العاده که در آخرین کنفرانس مایکروسافت تحت عنوان ” آکتابر ایونت ” به دنیا معرفی شد، با انعطاف پذیری بالا در عین ایستایی و ثبات کامل، فرآیند طراحی و تولید کامپیوتر ها و لپ تاپ ها ، به ویژه در نمونه های All-in-one را دستخوش تغییر کرد. در ادامه با پیانتک همراه باشید.
۱- کانسپت سرفیس استودیو :
با نگاهی ساده و سطحی به این دستگاه، شاهد تناقض های متعدد در آن با سرفیس های قبلی مایکروسافت هستیم.همچنین، فرم استاندارد قرار گیری آن نیز ما را به یاد کامپیوتر های اپل می اندازد. به عبارت ساده تر میتوان گفت: ” مایکروسافت با طراحی این دستگاه به دنبال خلق دستگاهی است که مولفه هایی مشابه به آنچه امروزه به عنوان کامپیوتر مک میشاسیم داشته باشد “؛عموم مردم تجربه کاربری خوبی از استفاده از کامپیوتر های مک در ضمیر ناخود آگاه خود، دارند. علاوه بر آن، حس غلبه و چیرگی بر کاربر به دلیل قالب طراحی کامپیوتر های اپل، از عمده دلایل محبوبیت این دستگاه هاست. اما تفاوت اصلی این دستگاه با کامپیوتر مک در این است که عناصر منفی آن دستگاه ها را برداشته و از عناصر مثبت سرفیس و سرفیس بوک مانند: انعطاف پذیری، وزن کم، قلم های حرفه ای و … بهره جسته است.

۲- پایه منعطف و ایستا :
این دستگاه بر خلاف ظاهر سفت و سخت خود، دارای نوعی انعطاف عمیق است که به راحتی کاربری آن را از یک کامپیوتر رو میزی به یک تبلت خوش فرم تبدیل میکند،شما میتوانید تنها با وارد آوردن فشار به گوشه های این دستگاه آن را رفته رفته به یک دستگاه کاملا تخت تبدیل کنید. این ایده را میتوان یکی از برترین ایده ها در زمینه طراحی دانست که به راحتی هرچه تمام تر و تنها با تعریف یک مکانیزم ساده سرفیس استودیو شما را از دستگاه های مشابه خود متمایز میکند.

شما ابدا با این دستگاه در هیچ حالتی احساس نا متعادل بودن نمیکنید و علی رغم طراحی منعطف و پویای آن، پر و پا قرص ایستاده تا پاسخگوی نیاز های متفاوت شما باشد.شاید تمام انتظار ما از دستگاه های مشابه سرفیس استودیو این باشد که در پوزیشن مورد علاقه ما به تعادل مطلوبی برسند تا هنگام کار با قلم، دست و … نیاز نباشد تا آنها را با یک دست کنترل کنیم و بدین شکل آزادی عمل از ماسلب شود. این انتظار به خوبی در سرفیس استودیو پاسخ داده شده است.

۳- چرا سرفیس ؟
پاسخ صریح و ساده است: ” چون مایکروسافت دستگاه های خوبی با این عنوان تجاری به بازار عرضه کرده است که هرچه بیشتر این نمایشگاه پر زرق و برق را قوت ببخشد، موفق تر خواهد بود.”به همان دلیل که کاربران به کیبورد پورتیبل سرفیس پرو ۳ و ۴ علاقه مند شدند و بعد از آن با ایده جالب تاشو بودن سرفیس بوک غافلگیر شدند؛ امروز گویی مسئولیت هویت ” سرفیس ” را در بازار رقابت به دوش سرفیس استودیو نهاده است.

۴- بهرین وسیله برای گرافیست ها :
پالت رنگ گسترده، هوشمندی، قلم سبک و راحت و بسیاری امکانات دیگر، از جمله مزایای این دستگاه برای خلق هنر های گرافیک دیجیتال است، چرا که به شما این امکان را میدهد تا در اسکچ های معمارانه ، خلق موشن های گرافیکی، طراحی لوگو و موارد مشابه از یک پالت رنگی کامل، به همراه یک بوم نقاشی پایا بهره ببرید.

خلق آثار گرافیکی قوی بعد از ایده سرفیس پرو آنچنان قوت گرفت که میتوان گرافیک و تکامل گرافیکی بسیاری از بازی ها و طراحی نوین رابط کاربری بسیاری از وب سایت ها را مدیون این دستگاه دانست و بعد از ارائه ی سرفیس استودیو، انتظار منقلب شدن این شاخه از هنر های تجسمی را با توجه به امکانات فراوان این دستگاه خواهیم داشت. سرفیس استودیو یک آغاز نو برای هنر های وابسته به دیجیتال است و با وجود امکانات بیشمار آن میتوان آینده بسیار درخشانی را برای این شاخه از هنر پیش بینی کرد.

۵- شماره گیر سرفیس (Surface Dial) :
سرفیس دیال نام ایده دیگر مایکروسافت است که همراه با سرفیس استودیو و در قالب یک سخت افزار استوانه ای شکل ارئه شد، این سخت افزار نوعی مکمل برای قلم سرفیس به شمار میرود که البته فعالیت مستقل و مخصوص به خود را دارد.

وقتی شما این قطعه فلزی را روی صفحه سرفیس استودیو قرار میدهید، این دستگاه را قادر میسازید تا فعالیت هایی را که هیچ دستگاهی در جهان قادر به انجام آن نیست را به راحتی و تنها با گرداندن، لمس کردن و حرکت دادن سرفیس دیال انجام دهد. بدین شکل که با دوران سرفیس دیال میتوانید صفحه نمایش را در جهت مورد نظر خود بچرخانید و یا با استفاده از لمس حاشیه آن، اقدام به گزیدن رنگی خاصی نمایید و دیگر موارد. همچنین، سرفیس دیال به عنوان یک ریموت کنترل، میتواند بدون قرار گرفتن بر روی صفحه نمایش سرفیس استودیو نیز فعالیت هایی بخصوص انجام دهد.