در بخش اول “کدام گوشی و کدام سیستم عامل را انتخاب کنیم؟” به بررسی نیازهای متداول افراد در استفاده از گوشی های هوشمند و همچنین بررسی سیستم گوشی های اپل و سیستم عامل IOS پرداختیم و گوشی های اپل که بدون شک بهترین هستند را برای کسانی که قصد خرید گوشی غیر اپل دارند، حذف کردیم. حالا می خواهیم در این بخش به سراغ بررسی دو سیستم عامل اندروید و ویندوزفون از لحاظ قدرت انتخاب، مزایا و معایب بپردازیم. در اینجا ابتدا با سیستم عامل شرکت گوگل یعنی اندروید شروع می کنیم. با پیانتک همراه باشید.
سیستم عامل اندروید

اندروید یک سال پس از معرفی IOS در سال ۲۰۰۸ معرفی شد و انقلابی را در سیستم عامل های گوشی های هوشمند به وجود آورد و سیستم عامل محبوب و دوست داشتنی نوکیا یعنی جاوا یا سیمبین را از دور رقابت حذف کرد و در طی این سال ها به سرعت فراگیر شد. حالا به پر طرفدارترین سیستم عامل گوشی های هوشمند تبدیل شده است و تمام شرکت های سازنده گوشی های هوشمند به جز اپل و مایکروسافت بیشتر گوشی های خود را بر پایه اندروید تولید و روانه بازار رقابت می کنند. استفاده از سیستم عامل اندروید را بار ها در تولیدات کمپانی های بزرگی همچون سامسونگ، سونی، ال جی، اچ تی سی، هوآوی و… دیده اید. بسیاری از اپلیکیشن ها نیز در ابتدا برای اندروید و سپس برای سایر سیستم عامل ها تولید می شوند و این مورد باعث جلب توجه بیشتر این سیستم عامل و جذب طرفداران بیشتری برای اندروید شده است. اما خب مسلما اندروید نیز در برخی مواقع بدی هایی را به همراه دارد. از جمله کندی عملکرد و مواجه شدن با هنگ هنگام کار در برخی گوشی های اندرویدی که سبب شده تا برخی کاربران اعتمادشان را نسبت به این سیستم عامل از دست بدهند و به سراغ سایر سیستم عامل ها بروند. البته گوشی های اندرویدی در اغلب موارد در پرچم داران دچار اختلال عملکرد و هنگ نمی شوند و این مورد بیشتر در گوشی های میان رده اتفاق می افتد. یعنی یک کاربر اندرویدی چون از عملکرد گوشی میان رده مد نظر مطمئن نیست و از طرفی هزینه تهیه گوشی های پرچم دار بالاست به سراغ سایر سیستم عامل ها می رود که از عملکرد سیستم عامل در گوشی های میان رده اطمینان داشته باشد. پس تنها یک انتخاب باقی می ماند و آن سیستم عامل ویندوزفون یا به اصطلاح جدیدش ویندوز موبایل است.
سیستم عامل ویندوزفون و ویندوز موبایل

کمپانی بزرگ و مطرح مایکروسافت که بار ها و بار ها نام آن را به خاطر تولیدات نرم افزاری از جمله سیستم عامل ویندوز کامپیوتر، مجموعه نرم افزاری آفیس و دیگر محصولاتش شنیده اید سال ۲۰۱۰ به بازار رقابت در سیستم عامل های موبایل پیوست. ویندوزفون ۷ اولین تولید مایکروسافت بود و کار با این سیستم عامل بسیار شبیه به محیط ویندوز کامپیوتر است. اما کمپانی مشتاق به همکاری با مایکروسافت، یک کمپانی نام آشنا از سالیان پیش در صنعت گوشی های همراه بود. نوکیا اولین کمپانی تولید کننده گوشی های بر پایه سیستم عامل ویندوز در قالب گوشی های لومیا بود. بعد ها کمپانی هایی نظیر اچ تی سی، ال جی، سامسونگ و هوآوی نیز با مایکروسافت همکاری هایی داشتند و گوشی هایی بر پایه ویندوز نیز از این کمپانی ها شاهد بودیم. اما تمامی این پروژه های غول نرم افزاری دنیا برای محبوبیت سیستم عامل ویندوزفون در طی این سال ها با شکست مواجه بوده و این سیستم عامل در مقایسه با اندروید و IOS محبوبیت کمتری دارد که شاید دلیل این محبوبیت کم را بتوان عمدتا به خاطر ظاهر متفاوت با دو سیستم عامل دیگر و نیز توجه کم توسعه دهندگان برای توسعه نرم افزار ها و بازی های بیشتر برای این سیستم عامل عنوان کرد که باعث شد تا تمام کمپانی ها به جز نوکیا، سیستم عامل مایکروسافت را رها کرده و به تولیدات بیشتر گوشی های اندرویدی بپردازند. البته ویندوزفون یک مزیت بزرگ نسبت به اندروید دارد که حتی در گوشی های پایین رده و میان رده هیچگونه هنگ و یا لگی در آن مشاهده نمی شود.
ولی با تمام این تفاسیر تنها کمپانی باقی مانده برای همکاری با مایکروسافت، کمپانی نوکیا بود که این کمپانی نیز انچنان استقبالی را از لومیا شاهد نبود و لومیا روند نزولی خود را طی می کرد. به همین خاطر مایکروسافت در ماه آپریل ۲۰۱۴ طی قراردادی به مبلغ ۷٫۵ میلیارد دلار تمامی امتیازات و دستگاه های کمپانی قدیمی نوکیا را خرید تا خود با هماهنگ سازی بهتر و بیشتر سخت افزار و نرم افزار همانند اپل محصولاتی بهتر از گذشته ارائه دهد و محبوبیت سیستم عامل موبایل خود را بالاتر ببرد. حالا که حدود یک سال از خرید نوکیا توسط مایکروسافت می گذرد این کمپانی توانسته طرفداران خود را بیشتر کند و در دنیای اسمارت فون ها خودی نشان دهد. اما این تنها برای مایکروسافت کافی نبود چرا که سیستم عامل ویندوز ۸ در میان مخاطبان این کمپانی چندان محبوب نبود و مایکروسافت در پروژه ویندوز ۸ شکست خورد. همین علت باعث شد تا مایکروسافت دست به تغییری بزرگ بزند و جهشی را در سیستم عامل ویندوز شاهد باشیم. برای عملی کردن این تغییر مایکروسافت نام ویندوز ۹ را که قاعدتا باید پس از ویندوز ۸ تولید میشد حذف کرد و برای آنکه نشان دهد جهشی بزرگ در سیستم عامل های این شرکت رخ داده نام ویندوز جدیدش را ۱۰ گذاشت تا یک پله جهش را نشان دهد. واقعا هم اینچنین است و ویندوز ۱۰ تنها در فاصله ۳ ماه از عرضه رسمی اش به بهترین ویندوز تاریخ بدل شد و هم اکنون بر اساس آمار مایکروسافت بر روی بیش از ۱۱۰ میلیون دستگاه نصب شده است. ویندوزی یکپارچه برای تمامی پلتفرم ها و با امکاناتی بهتر و سرعتی بالاتر چیزی است که ویندوز ۱۰ را به یک ویندوز محبوب تبدیل کرده و این ویندوز می تواند کمک شایانی به مایکروسافت در جهت فروش بیشتر موبایل ها و محبوبیت سیستم عامل موبایل این شرکت کند.

مایکروسافت به تازگی در ششم اکتبر ۲۰۱۵ از اولین پرچم داران خود رونمایی کرد که چشم های بسیاری را خیره کرده و کارایی های بسیاری دارند. این پرچم داران که لومیا ۹۵۰ و لومیا ۹۵۰XL نام دارند در ماه نوامبر همراه نسخه نهایی ویندوز ۱۰ موبایل به صورت رسمی وارد بازار رقابت می شوند و مایکروسافت گامی در جهت محبوبیت بیشتر سیستم عاملش بر می دارد. ویندوز ۱۰ موبایل بسیار بهتر از ویندوزفون ۸٫۱ شده و استاندارد های بیشتری را در خود جای داده است. این دو گوشی علاوه بر امکانات خودشان با امکاناتی که ویندوز ۱۰ موبایل دارد نیز محبوبیت بیشتری را کسب خواهند کرد.
اما در بحث انتخاب میان این دو سیستم عامل فعلا گوشی های اندرویدی مناسب تر اند چرا که ویندوز جدید مایکروسافت هنوز در ابتدای راه قرار دارد و حدود یک سال زمان برای محبوبیت بیشتر نیاز دارد. پس اگر از میان این دو سیستم عامل قصد خرید گوشی دارید ما به شما پیشنهاد می کنیم تا مشخص شدن تکلیف سیستم عامل مایکروسافت، فعلا یک گوشی اندرویدی را انتخاب کنید و اگر از کسانی هستید که امکانات ویندوز شما را جذب خودش کرده صبر کنید تا نسخه نهایی ویندوز ۱۰ همراه با پرچم داران در ماه نوامبر عرضه شود و پس از آن اقدام به خرید گوشی ویندوزی نمائید.
امیدواریم با بررسی گوشی ها و سیستم عاملشان توانسته باشیم در انتخاب یک گوشی مناسب به شما کمک بیشتری کنیم و از همراهی شما با پیانتک سپاسگزاریم.
نظرات خود را درباره این مطلب با ما درمیان بگذارید.
اتمام بخش پایانی