در بخش های قبلی بررسی دوئل بزرگتر از همیشه مایکروسافت و اپل به بررسی ابعادی چون اسمارت فون ها و سیستم عامل ها و نرم افزار های و سرویس های آنلاین دو شرکت پرداختیم. اگر نگاهی دقیق تر بیندازیم به جز اسمارت فون ها بیشتر جنبه جنگ نرم افزاری این دو شرکت را بررسی کرده ایم و حالا می خواهیم کمی در جنگ سخت افزاری این دو غول فناوری به بررسی دقیق تر شویم و به بررسی این جنبه دوئل بین مایکروسافت و اپل بپردازیم.
چون اسمارت فون های دو شرکت یعنی آیفون و لومیا را در بخش اول بررسی کردیم در این بخش اسمارت فون ها را حذف می کنیم و تنها به سراغ جنگ این دو در دنیای لپ تاپ ها و تبلت ها می رویم و در آخر نیز به سراغ مایکروسافت بند و اپل واچ می رویم. البته مایکروسافت و اپل محصولاتی نظیر ایکس باکس و اپل تی وی هم در دنیای سخت افزار دارند که چون رقیب همدیگر در این محصولات نیستند این محصولات را از بررسی حذف می کنیم.
تبلت ها

اپل در زمینه تبلت ها کمی با سابقه تر از مایکروسافت است و اولین آیپد در سال ۲۰۱۰ بود که به بازار آمد ولی اولین سرفیس همزمان ویندوز ۸ یعنی در سال ۲۰۱۲ معرفی شد. اما اگر نگاهی به تاریخچه رقابت این دو از سال ۲۰۱۲ بیندازیم، سری سرفیس مشخصات قوی تری را از آیپد ها داشته و به نوعی خود را حتی از دسته تبلت ها نیز با امکانات خود فراتر برده و در دسته لپ تاپ ها جای داده است. سرفیس ها در واقع همان کارهای اداری لپ تاپ ها و حتی کمی بهتر و سریعتر از آن ها را انجام می دهند و وزن کمتری هم نسبت به لپ تاپ ها دارند و به این دلیل برای کارهای سازمانی سرفیس طرفداران زیادی را در این چندساله پیدا کرده است. اما امسال اپل نیز پایش را کمی فراتر گذاشت و با الگور برداری از سرفیس های مایکروسافت اولین آیپد با اسمارت کیبورد و کارایی های بیشتر نسبت به سایر سری های آیپد را با نام آیپد پرو در کنفرانس ۹ سپتامبر ۲۰۱۵ اپل، معرفی کرد که اوایل عنوان شد او رقیبی برای نسل بعدی سرفیس ها است. اما پس از معرفی سرفیس پرو ۴ در کنفرانس ۶ اکتبر ۲۰۱۵ مایکروسافت ورق برگشت و اگر کمی در مشخصات این دو محصول و همچنین کارایی آن ها دقیق شویم درمیابیم که مسلما برنده میدان سرفیس پرو ۴ خواهد بود. چراکه سرفیس پرو ۴ را به خاطر مشخصات بسیار بالایش از جمله حافظه داخلی تا ۱ ترابایت، حافظه رم تا ۱۶ گیگابایت و پردازنده های نسل ششمی اینتل باید سریع ترین و قوی ترین تبلت/لپ تاپ ویندوزی جهان نامید و باید بگوییم این تبلت از پس سخت ترین وظیفه ها نیز بر خواهد آمد. پس در این وجه از این دوئل، مایکروسافت با وجود سابقه کمترش اما به خاطر بهتر بودن محصولش برنده بی چون و چرای دنیای تبلت ها خواهد بود.
لپ تاپ ها

باز هم در دنیای لپ تاپ ها اپل سابقه بیشتری نسبت به مایکروسافت دارد و اولین مک بوک در سال ۲۰۰۸ بود که به جهانیان معرفی شد و واقعا یک محصول حرفه ای و با کیفیت ساخت بالایی را از اپل در این چند ساله شاهد بودیم. مایکروسافت نیز از سال ۲۰۱۲ با خانواده سرفیس از دنیای تبلت ها پایش را فراتر گذاشته بود و سرفیس ها را باید هم تبلت حساب کنیم و هم لپ تاپ. اما مایکروسافت تنها به این قانع نبود و امسال شاهد معرفی اولین محصول لپ تاپ مایکروسافت، سرفیس بوک در کنفرانس ۶ اکتبر این کمپانی بودیم که البته به گفته ردموندی ها و چیزی که مشخص است بازهم این محصول تنها یک لپ تاپ نیست. یک محصول هیبریدی که کارایی های بسیار خوبی را برای کاربران دارد و براساس گفته های مایکروسافت، کاربران برای کارهایی نظیر، طراحی ۳ بعدی، آهنگسازی، مدلسازی پزشکی و…. می توانند از آن استفاده نمایند. اما الان نمیتوان گفت برنده میدان کیست و مایکروسافت در این قسمت نیز مثل اسمارت فون ها تازه کار است و باید دید آیا مایکروسافت همانند دنیای تبلت ها با وجود سابقه کمتر در این عرصه و با ارائه محصولات قوی تر و سریع تر می تواند اپل را شکست دهد و یا پیروز این میدان اپل خواهد بود. البته تا اینجای کار بر اساس گفته های مهندسان ردموندی در مراسم معارفه سرفیس بوک، این محصول ۲ برابر قدرتمند تر از مک بوک پرو است و به گمان برخی برنده این وجه از میدان هم مایکروسافت است اما هنوز چیزی در مورد اولین محصول لپ تاپ مایکروسافت مشخص نیست و باید پس از عرضه آن که چند روز دیگر است آن را قضاوت کنیم.
مایکروسافت بند و اپل واچ

مایکروسافت در سال ۲۰۱۴ با معرفی دستبند سلامتی خود که هم به سلامتی افراد کمک می کند و هم به نوعی یک ساعت هوشمند است به جمع سازندگان گجت ها پیوست و این محصول در این یکساله که به تازگی نسخه دوم آن رونمایی شده طرفداران زیادی را به خصوص در بین ورزشکاران پیدا کرده است. اما اپل کمی دیرتر به فکر افتاد و در ۲۴ آوریل سال ۲۰۱۵ اولین نسخه از ساعت هوشمندش اپل واچ را معرفی کرد. ساعت هوشمندی که همان سبک و سیاق طراحی محصولای چون آیفون، آیپد، مک بوک و… را دارد و اپل سیستم عامل ساعت اختصاصی خود را نیز برای آن در نظر گرفته و این ساعت با آیفون ها هماهنگی کامل دارد. اما امسال و با یک فاصله یک ماهه درماه های سپتامبر و اکتبر شاهد معرفی نسل جدید اپل واچ و مایکروسافت بند بودیم. اپل واچ جدید قابلیت های جدیدی را همراه خود آورده از جمله قابلیت کنترل از راه دور پزشکان بر روی بدن مادر و کنترل جنین که قابلیت بسیار خوبی به شمار می رود و همچنین اپل واچ جدید نسخه دوم سیستم عامل ساعت را دارد و اپل رنگ های جدیدی نیز به آن افزوده است. در مقابل مایکروسافت بند ۲ هم قابلیت های جدیدی را با نسخه جدید سیستم عاملش به همراه آورده و شاید بتوان گفت مایکروسافت بند ۲ کمی از سبک و سیاق طراحی کاملا اسپرت خارج شده و کمی به سمت طراحی رسمی تر رفته است. یعنی کاربری که این محصول را خریداری کند می تواند علاوه بر دارا بودن امکانات ورزشی نظیر ثبت رکورد، بیدار کردن از خواب و… از آن به عنوان ساعت هوشمندی که همراه خود دستیار صوتی کورتانا، برنامه های بلوتوث، ایمیل، و… را دارد نیز استفاده کند. در این وجه از دوئل نیز نمی توان برنده ای مشخص کرد. چرا که هرکدام از این محصولات برای کاری طراحی شده اند و شاید حتی استفاده مکمل آن ها و هر کدام برای کاری مناسب تر باشد و با وجود اینکه هر دو از محصولی پوشیدنی هستند نمی توان این دو را رقیب همدیگر دانست.
حرف آخر
ضمن تشکر از همه شما خوبان برای همراهی تا به اینجای کار باید بگوئیم مایکروسافت و اپل هر دو کمپانی های بزرگ و قدرتمندی هستند و گاه درکنار هم و گاه در مقابل هم در طول تاریخ ایستاده اند. با بررسی ابعاد مختلف این دوئل سعی برآن داشتیم تا کمی بیشتر در محصولات آن ها و مقایسه محصولاتشان با یکدیگر دقیق شویم. حال انتخاب باشماست. گاهی در برخی از محصولات مایکروسافت برتر است و گاهی اپل اما هردو کمپانی همیشه نوآوری های خاص خود و طرفداران خاص خود را داشته اند. امیدواریم با این بررسی نظر شما عزیزان را جلب کرده باشیم و امیدواریم بتوانیم بهترین ها را در اختیارتان قرار دهیم.
نظراتتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید. شاد و سربلند باشید.
اتمام بخش پایانی