بدون شک از همان اوایل آغاز کار مایکروسافت و اپل این دو شرکت همیشه بر سر سیستم عامل و نرم افزار های خود در رقابت بودند اما پس از خرید نوکیا و تولید گوشی های لومیا توسط مایکروسافت این رقابت را بیشتر کرد و حالا پس از معرفی پرچم داران جدید لومیا و معرفی یک عضو جدید برای خانواده سرفیس این رقابت را بیشتر و بیشتر کرده و حالا رقابت این دو غول فناوری بیشتر و بیشتر شده است. از سویی اپل در گوشی های خود فناوری تاچ سه بعدی را برای فراهم آوردن دسترسی سریع تر و راحت تر کاربران در سیستم عامل گوشی خود فراهم آورد و از سوی دیگر مایکروسافت برای جلوگیری از داغ شدن چیپست های کوالکام در پرچم داران جدید خود فناوری خنک کننده مایعی را به کار برد. مایکروسافت یکپارچه سازی سیستم عامل در همه پلتفرم ها را که تیم کوک مدیر اپل چندسال پیش آن را کاری غیر ممکن میدانست و آن را به ترکیب تستر و بخچال تشبیه کرده بود توانست در ویندوز ۱۰ عملی کند و نشان دهد از رقبای خود عقب نمی ماند. اما به هر حال همیشه عده ای مایکروسافت را تائید می کنند و عده ای اپل را تائید می کنند. با پیانتک همراه باشید باشید تا به بررسی ابعاد مختلف این دوئل بزرگ بپردازیم.
سیستم عامل

رقابت مایکروسافت و اپل بر سر سیستم عامل از سال ۱۹۸۵ آغاز شد یعنی زمانی که سیستم عامل اپل مکینتاش و آی مک یکساله شده بود و ویندوز مایکروسافت به تازگی متولد شد. اولین نسخه از ویندوز که قبلا درباره تاریخچه آن صحبت کرده ایم. اما چرا سیستم عامل مایکروسافت در طول این ۳۰ سال محبوب تر از سیستم عامل مک بوده و طرفداران زیادی داشته؟ شاید بتوان گفت عرضه این سیستم عامل برای همه دستگاه های تولید شرکت های مختلف، که اپل چنین کاری را نکرد و مک را تنها با کامپیوتر اختصاصی خودش با نام آی مک به فروش می رساند و یا عللی مثل برنامه های محبوب آفیس و… باعث این موضوع شد. رابط کاربری این دو را از بررسی حذف میکنیم چون به عبارتی راحت تر بودن کار با این دو سیستم عامل بستگی به سلیقه افراد دارد و نمی توان به قطعیت چیزی را گفت.
اما این رقابت تا به امروز به سود مایکروسافت بوده و ارائه ویندوز ۱۰ که بهترین ویندوز تاریخ هم شده مایکروسافت را دوچندان جلو انداخته و فعلا این کمپانی پیشتاز است.
اسمارت فون ها و سیستم عامل موبایل

۲۹ ژوئن سال ۲۰۰۷ بود که مرحوم استیو جابز بزرگمرد دنیای تکنولوژی یک سیستم عامل جدید برای گوشی های هوشمند و یک فناوری جدید را معرفی کرد. شرکت اپل برای اولین بار محصولی به نام آیفون اورجینال را ارائه کرد تا اولین قدم در ایجاد اسمارت فون ها ها را بر دارد و پس از آن در ۲۳ سپتامبر ۲۰۰۸ گوگل نیز سیستم عاملی شبیه به سیستم عامل ios را برای توسعه سایر برند های موبایل ارائه کرد و این دو شرکت تحولی عظیم در عرصه فناوری گوشی ها و ساخت گوشی های هوشمند ایجاد کردند. مایکروسافت نیز از قافله عقب نماند و در ۷ نوامبر سال ۲۰۱۰ مایکروسافت نیز با ارائه ویندوزفون ۷ پا به عرصه ارائه سیستم عامل برای موبایل گذاشت اما متفاوت تر از اندروید و ios و با یک محیط متفاوت تر که همین باعث شد عده ای از کارکردن با ویندوزفون به خاطر متفاوت بودن فضای سیستم عامل بترسند و یکی از عامل های استقبال نشدن ویندوزفون در سالهای اخیر همین دلیل باشد. شاید موفق ترین سیستم عامل را تاکنون می توان ios به دلیل رابط کاربری بسیار ساده دانست و اندروید در گوشی های میان رده عملکرد چندان خوبی ندارد و هنگ در آن بسیار دیده می شود.
اما مایکروسافت با معرفی موفق ترین ویندوز تاریخ یعنی ویندوز ۱۰ نشان داد که می تواند ایده سیستم عامل یکپارچه در همه پلتفرم ها را عملی کند و نسخه نهایی آن تاکنون برای کامپیوتر منتشر شده و احتمالا تا ماه آینده که زمان عرضه پرچم داران جدید به بازار است نسخه نهایی موبایل آن نیز در دسترس قرار می گیرد. ویندوز ۱۰ از ویندوز های قبلی بسیار سریع تر بوده و امکانات خوبی به آن افزوده شده و بسیاری آمدن ویندوز موبایل ۱۰ را مرگ تدریجی اندروید می دانند و عنوان می شود همانطوری که تعدادی از شرکت ها در حال حاضر به ساخت گوشی بر پایه ویندوز موبایل ۱۰ روی آورده اند در آینده ای نزدیک شرکت های دیگر نیز روی به سیستم عامل مایکروسافت بیاورند و گوشی های جدیدشان را بر پایه این سیستم عامل تولید کنند. از این رو می توان گفت آینده خوبی برای سیستم عامل مایکروسافت در تلفن های هوشند در پیش است.
گوشی های هوشمند اپل که همه آن ها را با نام آیفون می شناسیم هم حدود ۸ سال است که از عمرشان می گذرد اما لومیا ها که پیش از این توسط نوکیا ساخته می شد اولین بار در نوامبر ۲۰۱۱ پا به عرصه رقابت گذاشت که چندان نتوانست طرفداران زیادی پیدا کند و به همین دلیل مایکروسافت بخش تولید موبایل شرکت نوکیا را به ارزش ۷٫۵ میلیارد دلار خرید و با تغییر سیاست های تجاری خود اقدام به ساخت گوشی های هوشمند لومیا با برند مایکروسافت کرد. از زمانی که مایکروسافت سری های جدید لومیا را تولید می کند طرفداران ویندوزی افزایش داشته و نسبت به سال گذشته فروش این گوشی ها ۲ برابر شده و حالا انتظار می رود با عرضه اولین پرچم دار مایکروسافت این طرفداران بیشتر نیز بشوند. فناوری هایی که مایکروسافت در پرچم داران جدید خود استفاده کرده در کنار یکپارچه سازی سیستم عامل و قیمت نسبتا مناسب می تواند طرفداران زیادی را به سمت ویندوز موبایل و خرید لومیا بکشاند.
با این حال فعلا برنده این میدان تا آینده لومیا فرا نرسد و مایکروسافت نتواند طرفداران بیشتری جذب کند اپل است و در برتری محصولات اپل شکی نیست.
پایان بخش اول
تهیه شده در پیانتک