در روز ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) اپل از نسل جدید گوشی های آیفون با عنوان آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس رونمایی کرد که تفاوت چندانی با نسل قبلی خود به لحاظ ظاهری ندارند و تنها این بار در ساخت قسمت پشتی دستگاه از شیشه استفاده شده و خطوط آنتن هم از پشت آن حذف شده و تنها در کنار دستگاه قرار دارد. تغییر ظاهری دیگری هم به جز این موضوع در آن دیده نمی شود و تنها می توان آیفون ۸ را شبیه به یک نسخه از سری اس همیشگی اپل که این بار آن را حذف کرده دانست. اما به لحاظ سخت افزاری مثل همیشه اپل تغییرات نسبتا خوبی برای آیفون جدید خود قائل شده از جمله اینکه آیفون هم بالاخره به شارژ وایرلس مجهز شده و دوربین آن نیز بهتر از قبل شده است. در ادامه با پیانتک همراه باشید تا به بررسی آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس در نگاه اول بپردازیم.
صفحه نمایش آیفون ۷ را در آیفون ۸ هم ببینید!
اپل در آیفون های جدید صفحه نمایش قبلی را تغییر نداده و از همان صفحه نمایش قبلی با تکنولوژی IPS LCD و همان رزولوشن قبلی با همان تراکم پیکسلی استفاده کرده و تغییری را در قسمت صفحه نمایش به جز ویژگی True Tone Display که به نشان دادن رنگ های واقعی تر کمک می کند ایجاد نکرده و همه چیز مثل گذشته باقی مانده است.
دوربینی مثل گذشته اما با قابلیت های جدید نرم افزاری
شاید برایتان تعجب آور باشد اما اپل دوربین آیفون های جدید را نیز نسبت به نسل قبل خود تغییر خاصی نداده و تنها ویژگی Slow Sync به فلش دوربین آیفون ۸ اضافه شده است و آیفون ۸ نیز از همان حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f1.8 استفاده می کند و در بخش فیلمبرداری علاوه بر فیلمبرداری با کیفیت ۴K و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، فیلبرداری با کیفیت ۴K با سرعت های ۲۴ و ۶۰ فریم برثانیه نیز اضافه شده است. در قسمت نرم افزاری نیز اپل بهبود هایی ایجاد کرده از جمله حالت های جدید عکسبرداری که اپل از آن به عنوان استودیوی عکاسی در یک آیفون یاد کرده است.
سخت افزار قوی تر و باتری ضعیف تر

اپل همیشه در تنها بخشی که بیشترین تغییرات را نسبت به سایر بخش ها ایجاد می کند بخش سخت افزاری است که آیفون های جدید هم از این قضیه مستثنا نیستند. اپل در آیفون ۸ از چیپ جدیدش A11 Bionic با پردازنده ۶ هسته ای استفاده کرده که ۴ هسته برای استفاده عادی تا ۷۰ درصد سریعتر از A10 Fusion و ۲ هسته برای حالت پردازش های سنگین تا ۲۵ درصد سریعتر از A10 Fusion است. مقدار رم نیز در آیفون های جدید همان مقدار قبلی ۲ و ۳ گیگابایت در آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس باقی مانده و تغییری نکرده است. اپل همچنین پردازنده گرافیک جدیدی که در چیپست جدید خود A11 Bionic استفاده کرده ۳۰ درصد نسبت به مدل استفاده شده در A10 Fusion سریعتر است. همچنین واقعیت افزوده یا AR هم به آیفون های جدید اضافه شده و قابلیت های مختلفی را به ارمغان می آورد که در آینده مفصل در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
اما اپل میزان ظرفیت باتری آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس را در مقایسه با نسل گذشته کاهش داده و به ترتیب از ۱۹۶۰ به ۱۸۲۱ و از ۲۹۰۰ به ۲۶۷۵ میلی آمپر ساعت رسانده است. همچنین فناوری شارژ سریع استفاده شده در آیفون ۸ نیز باید به وسیله یک مبدل USB-C صورت گیرد که به صورت جداگانه تهیه می شود. در ضمن اپل بالاخره پس از تمام اعتراضاتی که در چند سال اخیر مبنی بر مجهز نبودن آیفون ها به شارژ وایرلس در مقابل رقبا می شد حالا آیفون های جدید را به شارژ وایرلس مجهز کرده تا از رقبا عقب نماند.
کانفیگ ها، قیمت و زمان عرضه
اپل در آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس مدل ۱۲۸ گیگابایتی را نیز حذف کرده و تنها دو کانفیگ ۶۴ و ۲۵۶ گیگابایتی با قیمت ۶۹۹ و ۸۴۹ دلار برای آیفون ۸ و دو کانفیگ ۶۴ و ۲۵۶ گیگابایتی با قیمت ۷۹۹ و ۹۴۹ دلار برای آیفون ۸ پلاس در نظر گرفته که ۲۲ سپتامبر عرضه می شوند.